Groep 6A

Welkom op de pagina van groep 6A!

 

Meester Jim staat op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag voor de groep en juf Ilona op donderdag. Zij zijn te bereiken via i.koning@marberna.nl en j.sax@marberna.nl.  Zij ontvangen graag beiden alle mails.


Praktische informatie

Klassenouders
Dit laten we nog weten!
Gym
Groep 6 heeft twee keer in de week gym. Op maandagochtend van 10:30 tot 11:20 uur en op woensdag van 09.20 tot 10.10 uur. Aangezien er regelmatig gymspullen kwijtraken, raden wij aan om de spullen van een naam te voorzien.

 

Klassendienst 
Iedere leerling heeft een paar keer per schooljaar een hele week klassendienst. Er wordt dan geholpen om de klas te vegen en om de klas netjes te maken. De kinderen zijn dan wat later op het schoolplein (uiterlijk 14:45 uur). Op vrijdagmiddag wordt de nieuwe klassendienst bekend. Indien het niet uit komt, kan er onderling worden geruild.

Alles-in-1

Er worden dit jaar verschillende thema’s behandeld waarbij met sommige opdrachten de hulp van ouders gewenst is. Eigen inbreng is ook leuk! De bijbehorende flyers volgen later. Dit schooljaar komen de volgende Alles-in-1 projecten aan bod: Project 1: Europa Project 2: Kleding en sport Project 3: Middeleeuwen Project 4: Bouwen Project 5: Planten

In de week voor een vakantie is er inloop om te komen bewonderen wat de klas heeft geleerd en gemaakt tijdens het project.

Verkeer
Met het oog op het verkeersexamen in groep 7, wordt in groep 6 al wat meer nadruk op verkeer gelegd. Dit jaar krijgen de kinderen verkeersles uit de verkeerskrant.  

 

Moestuinen
Vanaf het begin van het groeiseizoen, rond april, brengt groep 6 iedere week een bezoek aan de moestuinen bij stadstuin Rusthout. In kleine groepjes verzorgen de kinderen hun moestuin.  https://stadstuinrusthout.nl/

Huiswerk en toetsen

In groep 6 krijgen de kinderen twee keer in de week huiswerk. Op maandag is dit taal, op dinsdag is dit rekenen. We oefenen het gebruik van de agenda intensief. Hier schrijven we al het huiswerk en de toetsen in op. De toetsen van Alles-in-1 zijn op vrijdag, de toetsen van Alles Apart meestal op donderdag. Als er voor toetsen geleerd moet worden, wordt u hiervan op de hoogte gesteld (bijvoorbeeld bij topografie).

We houden dit jaar een boekbespreking en een spreekbeurt. Tevens wordt er 1 werkstuk thuis gemaakt.


We gaan er met zijn allen een topjaar van maken!