Groep 1/2B

Praktische informatie

De juffen van groep 1/2B zijn juf Marjo en juf Lianne.

Juf Lianne

Ik ben op woensdag in groep 1/2b. Op donderdag en vrijdag ben ik te vinden in groep 1/2a.
Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich in de klas veilig en vertrouwd voelen. Ik zie dit als de basis om te kunnen leren en groeien. Ook het hebben van zelfvertrouwen vind ik belangrijk. Het zal de kinderen helpen om nu en in de toekomst nieuwe uitdagingen aan durven te gaan. Mocht u mij een email willen sturen dan kan dat naar: l.meulen@marberna.nl.


Juf Marjo

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de groep.  

Ik vind het belangrijk dat er een fijne sfeer in de klas is waarbij ik de kinderen stimuleer om elkaar te helpen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kinderen zich op hun eigen niveau zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Mocht u mij een email willen sturen dan kan dat naar: m.meer@marberna.nl  


Klassenouders

Dit schooljaar zijn Debbie (mama van Jesse) en Sanne (mama van Thijs) de klassenouders van groep 1/2 B.  

Zij zullen regelmatig worden ingezet om bijvoorbeeld ouders te regelen voor de diverse activiteiten en uitjes. U kunt dan denken aan: technieklessen, spelletjesmiddagen, theaterbezoeken, ect. 


Gymles

Op dinsdag geeft meester Werff een toestellen les in de speelzaal. Op donderdag is er een spel les met de juf. Voor de gymlessen hebben de kinderen gymschoentjes (graag met naam) met lichte zolen nodig. Deze kunnen ze opbergen in het gymtasje dat elk kind aan zijn eigen kapstokhaakje heeft hangen. Op deze dagen is het fijn als de kinderen makkelijke kleren dragen en geen sieraden om hebben, zeker geen oorbellen. Ook vragen we de kinderen ook eenvoudige gymkleren mee te nemen, een kort broekje en een T-shirt met korte mouwen of een hemdje. 


Eten en drinken

In de ochtend hebben we een eet/drinkmomentje. De kinderen pakken hun tas, en nemen die mee de klas in, waarna we rustig wat eten en drinken. Op woensdag hebben wij een speciale water/melk en fruitdag. Wij streven er naar dat alle kinderen op die dag water of melk als drinken meenemen en een stuk fruit. 


Lettermuur

In de klas hebben wij een lettermuur opgehangen. Elke week komt daar een nieuwe letter in te hangen. Deze worden eerst in de kring besproken. De dagen daarna mogen de kinderen spullen en/of plaatjes meenemen die beginnen die met die letter of waar die letter in zit.   

Buitenspelen
Elke dag spelen de kinderen regelmatig buiten. Wilt u er op letten dat de kinderen in elk geval in de ochtend zijn ingesmeerd? Mocht u willen dat uw kind ook in de middag nog zich kan insmeren dan mag uw kind een flesje zonnebrandcrème in de tas stoppen. Het is wel aan het kind zelf om hieraan te denken en te doen. Ook is het fijn als de kinderen geschikte schoenen dragen. Wij spelen ook buiten als het weer ietsje minder gunstig is, dus een jasje kan handig zijn.  

Wij kijken uit naar weer een leuk en gezellig schooljaar in groep 1/2 B!