Groep 1-2B

Praktische informatie

Wie zijn de juffen?
De juffen van groep 1/2B zijn juf Marjo en juf Maartje.

Juf Maartje
Ik ben op donderdag in de groep. Op dinsdag ben ik te vinden in groep 1/2C. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich in de klas veilig en vertrouwd voelen. Mocht u mij een email willen sturen dan kan dat naar: m.muller@marberna.nl

Juf Marjo
Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in de groep. Als de kinderen op vrijdag roostervrij zijn, vervang ik juf Maartje op donderdag. Ik vind het belangrijk dat er een fijne sfeer in de klas is waarbij ik de kinderen stimuleer om elkaar te helpen. Mocht u mij een email willen sturen dan kan dat naar: m.meer@marberna.nl

Klassenouders
Dit schooljaar zijn Mandy (moeder van Siem Verschuur) en Ingeborg (moeder van Tess) de klassenouders van groep 1/2 B. Zij zullen regelmatig worden ingezet om bijvoorbeeld ouders te regelen voor de diverse activiteiten en uitjes. U kunt dan denken aan: verkeerslessen, technieklessen, spelletjesmiddagen, theaterbezoeken, ect. 

Gymles 
Verschillende keren per week heeft groep 1/2 B gym. Op dinsdag geeft meester Werff een toestellen les in de speelzaal. Op donderdag is er een spel les met de juf. Voor de gymlessen hebben de kinderen gymschoentjes (graag met naam) met lichte zolen nodig. Deze kunnen ze opbergen in het gymtasje dat elk kind aan zijn eigen kapstokhaakje heeft hangen. Op deze dagen is het fijn als de kinderen makkelijke kleren dragen en geen sieraden om hebben, zeker geen oorbellen. Dit schooljaar vragen we de kinderen ook eenvoudige gymkleren mee te nemen, een kort broekje en een T-shirt met korte mouwen of een hemdje.  

Eten en drinken 
Als de kinderen in de ochtend de klas in komen, leggen zij hun eten en drinken in de daarvoor bestemde bakken. Deze zijn te vinden op het aanrecht. Om verwarring te voorkomen bij de kinderen is het fijn als het eten en drinken is voorzien van een naam. Op woensdag hebben wij een speciale water/melk en fruitdag. Wij streven er naar dat alle kinderen op die dag water of melk als drinken meenemen en een stuk fruit. 

Lettermuur 
In de klas hebben wij een lettermuur opgehangen. Elke twee weken komen daar twee nieuwe letters in te hangen. Deze worden eerst in de kring besproken. De dagen daarna mogen de kinderen spullen en/of plaatjes meenemen die beginnen die met die letter of waar die letter in zit. De letters staan voor de ouders ook op ons informatiebord boven de kapstok. 

Wij kijken uit naar weer een leuk en gezellig schooljaar in groep 1/2 B!