Groep 3

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Dieuwke voor de groep. Zij is te bereiken via d.vanderlaag@marberna.nl. En op donderdag en met vrijdag staat meester Martin voor de groep. Hij is te bereiken via m.geldermans@marberna.nl. Op maandag staan juf Dieuwke en meester Martin deels samen voor de groep. Meester Martin doet dan de ondersteuning. Op vrijdg zal juf Felien dit doen.

Binnenkomst en eten en drinken
Als de kinderen 's morgens op school komen, hangen ze hun jas en tas aan de kapstok. Het eten en drinken mag in de tas blijven. De kinderen zeggen de juf of meester gedag en vervolgens kunnen ze nog foutjes verbeteren of pakken ze hun leesboek (Veilig en Vlot). Vanaf 8.30 uur lezen we allemaal in het leesboekje. 

We hebben vanaf dit schooljaar nieuwe schooltijden en blijven allemaal op school voor de lunch pauze. Zowel voor het ‘10-uurtje’ als voor de lunch krijgen de kinderen een ruim kwartiertje tot twintig minuten om te eten en drinken. Wilt u er voor zorgen dat u niet teveel in de trommeltjes stopt.

WC
Het is onhandig om naar de wc te gaan tijdens het eerste half uur van de ochtend en middag en tijdens instructiemomenten. Het zou fijn zijn als u uw kind nog even laat plassen voordat u naar school komt.

Verjaardag
Als uw kind jarig is, mag zij/hij trakteren. We willen graag een gezonde school zijn, dus gezonde traktaties hebben de voorkeur. Overleg even met de juf of meester wat het beste moment daarvoor is. Samen zingen we verjaardagsliedjes voor uw dochter/zoon. Uw kind mag ook iets op de felicitatiekaart laten schrijven door de juffen van de kleuterbouw. Indien uw kind in een vakantie of het weekend jarig is, wilt u dan aan de leerkrachten doorgeven op welke dag uw kind wil trakteren?

Gymles
Op dinsdag en donderdag hebben wij van meester Werff gymles in de grote gymzaal. Graag uw aandacht voor de kledingvoorschriften tijdens de gymles:
- Gymschoenen, sportshirt en korte sportbroek
- Geen sieraden/ kettingen/ armbandjes  (armbandjes die niet af kunnen mogen bedekt worden met een zweetbandje)
-Oorbellen alleen toegestaan als de pink er niet doorheen kan.

Uw kind kan niet meedoen met de gymles zonder gymschoenen.

Wij willen u vragen de gymspullen in een apart tasje mee naar school te geven. De gymtassen mogen op school blijven hangen. Wij geven deze in ieder geval voor de vakanties weer mee naar huis zodat gymkleding gewassen kan worden. Mocht u dit al eerder willen doen, dan dit graag aan uw kind doorgeven.

Verder verzoeken wij u, uw kind ‘makkelijke’ kleren te laten dragen op dagen dat er gegymd wordt. U snapt dat we niet iedereen kunnen helpen met knoopjes van overhemden, schoenveters, maillots, enzovoorts. Wij gaan er stiekem van uit dat, als u uw kind veterschoenen aan geeft, uw kind ook zelf deze veters kan strikken.

Zelfstandig werken
De eerste weken werken we nog hard aan de zelfstandigheid van de kinderen. Tijdens het zelfstandig (ver)werken, hebben de kinderen een blokje op tafel.

- Groen           = je mag me om hulp vragen,
- Rood             = je mag me niet storen,
- Vraagteken = ik heb een vraag voor de juf/meester of iemand binnen mijn eigen groepje.

Klassendienst
Elk groepje heeft een paar keer per schooljaar een hele week klassendienst. Het groepje veegt de klas, mag de vissen eten geven, het white board schoonmaken en helpt mee om de klas netjes te maken. De kinderen zijn dan wat later op het schoolplein (uiterlijk 14:45 uur).

Klassenouders
Gelukkig ziet het er naar uit dat we dit jaar weer meer aan activiteiten binnen en buiten school kunnen deelnemen. De klassenouders helpen ons bij het regelen van hulpouders, ouders die kunnen rijden, enzovoorts. De klassenouders zullen na de informatieavond bekend worden gemaakt.