Groep 6

Welkom in groep 6! 

Juf Denise staat alle dagen voor de klas. Zij is te bereiken via de Social Schools app, maar ook via d.wierdsma@marberna.nl.

Op donderdag en vrijdag krijgt juf Denise hulp van meester Frank, hij is het hele jaar door de stagiair bij ons in de klas. Vanaf halverwege het jaar komt hij ook op de woensdag helpen.

Praktische informatie

Klassenouders
Anita (moeder van Esmée) en Liselotte (moeder van Djoeke). 

Duo lezen

Dit jaar gaan we duo lezen op dinsdag- en vrijdagochtend (van 8:30 tot 8:45). 

Gym

Groep 6 heeft twee keer in de week gym. Op maandagochtend van 10:15 tot 11:05 en op donderdagochtend van 09:20 tot 10:10. Aangezien er regelmatig gymspullen kwijtraken, raden wij aan om de spullen van een naam te voorzien.

Alles-in-1
Er worden dit jaar verschillende thema’s behandeld waarbij met sommige opdrachten de hulp van ouders gewenst is. Eigen inbreng is ook leuk! De data volgen later.

Verkeer

Met het oog op het verkeersexamen in groep 7, wordt in groep 6 al wat meer nadruk op verkeer gelegd. Dit jaar krijgen de kinderen verkeersles uit de verkeerskrant.

We gaan ook op de fiets naar excursies. De kinderen moeten die dag hun fiets meenemen. Dit moet een fiets zijn waarvan de remmen werken en waarbij de leerlingen op de goede hoogte zitten.  

Huiswerk en toetsen
In groep 6 krijgen de kinderen twee keer in de week huiswerk. Op maandag is dit taal, op dinsdag is dit rekenen. De toetsen van Alles-in-1 zijn op vrijdag, de toetsen van Alles Apart op donderdag. Bij uitzonderingen ontvangt u bericht.

 

We gaan er met zijn allen een topjaar van maken!