Groep 5A

Dit jaar zal ik, Rian, full time groep 5 gaan draaien. Dit wordt alweer mijn 4e jaar in groep 5 en tegelijkertijd ook mijn 4e jaar werkzaam op de Maria Bernadette. Ik vind het heel erg leuk om weer nieuwe gezichten te zien in de klas en heb er heel veel zin in om er met elkaar een fijn schooljaar van te maken. 

Ik ben te bereiken op het volgende e-mailadres: r.nijdam@marberna.nl 


Op de maandag zal juf Mabel de groep gaan ondersteuner in de functie als leerkrachtondersteuner. Zij is te bereiken via m.haaften@marberna.nl Praktische informatie


Gym 

Groep 5 heeft twee keer in de week gym. Op dinsdagmiddag van 13.05 uur tot 13:55 uur en op donderdagochtend van 11:05 uur tot 11:55 uur. Aangezien er vaak gymspullen kwijtraken, raden wij aan om de spullen van een naam te voorzien. 


Thema project (Alles-in-1)

In groep 5 gaan de leerlingen in de Alles-in-1 boeken aan de slag met verschillende projecten. Sommige projecten zullen met de groepen 5 t/m 8 gelijk lopen en wij proberen dan ook groepsdoorbrekend te werken met bijvoorbeeld een knutselcircuit in de verschillende groepen. Er wordt dit jaar gewerkt met 5 verschillende projecten en dit duurt telkens 5 weken. 


Dit schooljaar komen de volgende projecten aan bod: 

Project 1: Nederland 

Project 2: Voeding

Project 3: Verkeer en vervoer

Project 4: Prehistorie, Grieken en Romeinen

Project 5: Dieren


Topografie:

Tijdens het 1e project (Nederland) krijgen de leerlingen leerwerk mee naar huis en leren zij de verschillende provincies kennen met hun rivieren, plaatsen en gebieden. Wij besteden hier op school ook aandacht aan en u wordt tijdig bericht wanneer alle toetsen zullen gaan plaatsvinden. 


Tafeldiploma:

In groep 5 zullen er per periode enkele tafeltoetsen worden afgenomen waar u tijdig van op de hoogte wordt gesteld. Op school zullen wij er genoeg aandacht aan besteden en de kinderen krijgen ook zelf de tijd om op school met de tafels aan de slag te aan. Wij zouden u willen vragen om de tafelsommen ook zeker thuis te gaan oefenen. Op www.tafeldiploma.nl kunt u op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. Het streven is dat iedere leerling naar groep 6 zal gaan met een tafeldiploma op zak. Als u vragen heeft, mail dan gerust! 

 

Swim to Play:

De Swim to Play lessen zullen plaatsvinden in januari (exacte data volgen nog). In het kader van groepsvorming en zelfvertrouwen krijgt de groep zwem- en judoles. Alle leerlingen lunchen dan op school om vervolgens lopend, onder begeleiding, naar de Fluit te gaan. Graag op de aangegeven data gym- en zwemkleding meegeven.  

 

Ik heb er onwijs veel zin in om er met elkaar een heel fijn jaar van te maken!