Vlietkinderen is de organisatie die de opvang verzorgt voor die kinderen, die tussen de middag op school blijven, de tussenschoolse opvang (TSO). 

Hoe gaat het eigenlijk bij de TSO Maria Bernadette? Een kijkje in de keuken

De tijd tussen de middag is ‘vrije tijd’ voor de kinderen. Tijd om even te relaxen, te eten en om energie op te doen voor de rest van de schooldag. Samen gezellig onze boterhammen eten, buiten spelen, een activiteit doen of gewoon even lekker met een boekje op een rustige plek. Het kan allemaal. Natuurlijk hebben we ‘spelregels’; afspraken waar we ons allemaal aan houden. Deze spelregels stemmen we ook af met de school. Wij werken met pedagogisch medewerkers en vrijwilligers bij de TSO. Het TSO team werkt onder leiding van de TSO-coördinator.

Liever geen snoep

Vlietkinderen is een voorstander van gezonde voeding. Natuurlijk mag er best wel eens iets lekkers worden gegeten maar wij hebben liever niet dat u snoep meegeeft in de lunchtrommel. Dit laten we in de trommel voor na schooltijd. Liever gezonde snackjes zoals komkommer, wortel, tomaatjes of fruit. Op het internet zijn gezonde en leuke lunchbox ideeën te vinden.

TSO stickers? 

Heeft u geen TSO abonnement maar maakt u slechts af en toe gebruik van de TSO dan kunt u deze bestellen en betalen via www.vlietkinderen.nl. U kunt via de site betalen via iDeal. De stickers die u gekocht heeft ontvangt u van de TSO medewerker. Wij nemen geen contant geld aan.

Hoe lunchen de verschillende groepen?

De kleuters 

De kleuters spelen eerst buiten op hun eigen plein. Ze maken gebruik van de fietsjes en het andere buitenmateriaal uit de schuur. Even lekker uitwaaien! Na het buitenspelen eten de kleuters in hun eigen klas. Tijdens het eten kunnen de kinderen naar een verhaaltje luisteren of gezellig kletsen met elkaar. Als de broodtrommeltjes leeg zijn, is er nog even tijd om te spelen met elkaar. Er kan gebouwd worden, met auto’s worden gespeeld of mooie kleurplaten worden gekleurd. Als het bijna tijd is ruimen de kinderen de spullen op en gaan rustig aan hun tafel zitten en dan is het alweer schooltijd.

De groepen 3 en 4 

De kinderen van groepen 3 en 4 eten eerst lekker hun boterhammetje. Groep 3 eet in het ‘wissellokaal’ tegenover groep 5 en groep 4 eet in de aula. Na het eten is er nog even tijd om gezellig spelletjes te spelen, puzzels te maken of te kleuren.

Om ongeveer 12.25 uur gaan de groepen 3 en 4 buiten spelen op het kleuterplein. Er staan voetbaldoeltjes voor een potje voetbal of er kan met stoepkrijt worden gekleurd. Om 12.50 uur gaan de kinderen weer naar binnen waar dan de les weer begint.

De groepen 5 en 6 

De kinderen van de groepen 5 en 6 spelen ook eerst buiten op het plein. Na het voetballen, touwtje springen, of andere activiteit gaan de kinderen binnen eten. Groep 5 eet in het ‘wissellokaal’ tegenover groep 5 en groep 6 eet in de aula. Na het eten is er natuurlijk nog even tijd spelletjes te doen een puzzel te maken of te knutselen. Tegen 12.50 uur gaan de kinderen weer terug naar hun eigen klas.

De groepen 7 en 8 

De kinderen van groep 7 en 8 spelen net als groep 5 en 6 eerst buiten. Na lekker een frisse neus te hebben gehaald, gaan deze kids even heerlijk relaxen en hun lunch eten. Na het eten staan er verschillende materialen tot hun beschikking. Rond 12.50 uur gaan de kinderen weer richting de klas om daar weer te beginnen met de middaglessen.

Op vrijdag doen we het een beetje anders

Er zijn op vrijdag minder kinderen bij de tussenschoolse opvang. De kleuterklassen spelen eerst buiten op hun eigen plein, daarna eten ze in het ‘wissellokaal’ tegenover groep 5. Na het eten spelen we spelletjes of luisteren naar een verhaaltje. De groepen 3 en 4 eten eerst gezellig in de aula en spelen daarna buiten op het zijplein. Lekker een potje voetballen of tikkertje spelen. Om 12.55 uur gaan de kinderen weer terug de klas in.

De groepen 5, 6, 7 en 8 spelen eerst op het voorplein buiten, daarna eten ze in de aula. Na het eten in de aula is er nog tijd voor een potje tafelvoetbal, spelletjes spelen of kleuren. Om 12.55 uur mogen de kinderen weer terug naar de klas voor de laatste schoolmiddag van de week.

Wilt u meer weten over TSO Maria Bernadette? Neem dan gerust contact met mij op! U kunt mij bereiken via 06 149 30 489 of via tsomariabernadette@vlietkinderen.nl

Uk kunt natuurlijk ook even een kijkje nemen op onze website: www.vlietkinderen.nl

Vriendelijke groet!

Angela Schroder

Coördinator TSO Maria Bernadette

Hoe werkt het achter de schermen?

Een team van TSO medewerkers begeleiden de kinderen tijdens het eten en spelen. Het team wordt aangestuurd door de TSO coördinator.

Informatie over de Tussen Schoolse Opvang (TSO) is te vinden bij beide ingangen van de school en op de website van vlietkinderen: www.vlietkinderen.nl

Voor actuele informatie over de tussenschoolse kunt u terecht bij

http://www.vlietkinderen.nl/tussenschoolse-opvang-413-jaar/ .

Contactpersoon van de school is mw Marjo van der Meer.(leerkracht groep 4)

Angela Schroder - Vervangend TSO-coördinator RKBS Maria Bernadette

Mobiel te bereiken op 06-14930489

tsomariabernadette@vlietkinderen.nl

Bereikbaar: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag