Groep 3b

 

Op maandag en dinsdag staat juf Heleen voor de groep. 
Zij is te bereiken via h.muizer@marberna.nl  
Op woensdag tot en met vrijdag staat juf Lianne voor de groep.
Zij is te bereiken via l.meulen@marberna.nl


Binnenkomst en eten en drinken 
Als de kinderen 's morgens op school komen, hangen ze hun jas en tas aan de kapstok. Het eten en drinken mag in de tas blijven, als ze geen tas bij zich hebben mag het op de kast bij de deur gezet worden. De kinderen zeggen de juf gedag, hun waterflesje zetten ze op tafel en dan pakken ze hun leesboek. 's Middags beginnen we gelijk om 13:00 uur.

 WC 
Het is onhandig om naar de wc te gaan tijdens het eerste half uur van de ochtend en middag en tijdens instructiemomenten. Het zou fijn zijn als u uw kind nog even laat plassen voordat u naar school komt. 

 Verjaardag 

Als uw kind jarig is, mag hij/zij trakteren. Ivm de COVID19 mogen alleen voorverpakte traktaties. Overleg even met de juf wat het beste moment daarvoor is. Samen zingen we verjaardagsliedjes voor uw zoon/dochter. Uw kind mag ook iets op de felicitatiekaart laten schrijven door de juffen van de kleuterbouw. 

 Gymles 

Op maandagochtend en donderdagmiddag hebben wij gym, Het volgende heeft uw kind nodig voor het sporten:

-een gymtas met een korte broek, een shirt en sportschoenen.

-sokken als uw kind open schoenen/slippers draagt.

-een elastiekje om losse haren in een staart te doen.

-sieraden uit en af.

Uw kind kan niet meedoen met de gymles zonder sportschoenen.

 Zelfstandig werken 
De eerste weken werken we nog hard aan de zelfstandigheid van de kinderen. Tijdens het zelfstandig werken, hebben de kinderen een blokje op tafel.

-Groen = je mag me om hulp vragen
-Rood =  je mag me niet storen
-Vraagteken = ik heb een vraag voor de juf

Klassendienst 
Elk groepje heeft een paar keer per schooljaar een hele week klassendienst. Het groepje veegt de klas en helpt mee om de klas netjes te maken. De kinderen zijn dan wat later op het schoolplein (uiterlijk 15:15 uur).

Klassenouders 
Suzanne (moeder van Hugo) en Daisy (moeder van Sieger) zijn de klassenouders. Zij zullen u regelmatig vragen of u een keer wil komen helpen op school bij bijvoorbeeld een techniek- of verkeersles.