Groep 3a

 

Op maandag, dinsdag en woensdag staat meester Martin voor de groep.
Hij is te bereiken via m.geldermans@marberna.nl  En op donderdag en met vrijdag staat juf Maartje voor de groep. Zij is te bereiken via m.muller@marberna.nl.  Gedurende het eerste half jaar zal ook op dinsdag juf Zoë aanwezig zijn. Zij is stagiaire van de Hogeschool Leiden.

Binnenkomst en eten en drinken 

Als de kinderen 's morgens op school komen, hangen ze hun jas en tas aan de kapstok. Het eten en drinken mag in de tas blijven. De kinderen zeggen de juf of meester gedag, krijgen een beetje ‘verdwijnzeep’ en kunnen hun waterflesje op tafel zetten. Vervolgens pakken ze hun leesboek. 's Middags beginnen we gelijk om 13:00 uur.

WC
Het is onhandig om naar de wc te gaan tijdens het eerste half uur van de ochtend en middag en tijdens instructiemomenten. Het zou fijn zijn als u uw kind nog even laat plassen voordat u naar school komt.

Verjaardag
Als uw kind jarig is, mag hij/zij trakteren. I.v.m. de COVID19 mogen alleen voorverpakte traktaties. Overleg even met de juf wat het beste moment daarvoor is. Samen zingen we verjaardagsliedjes voor uw zoon/dochter. Uw kind mag ook iets op de felicitatiekaart laten schrijven door de juffen van de kleuterbouw. De felicitatiekaart wordt ook in de teamkamer neergelegd, zodat ook andere leerkrachten de mogelijkheid hebben een felicitatie voor uw kind op te schrijven.

Indien uw kind in een vakantie of het weekend jarig is, wilt u dan aan de leerkrachten doorgeven op welke dag uw kind wil trakteren?

Gymles
Op maandagochtend en dinsdagmiddag hebben wij van meester Werff gymles in de grote gymzaal. Het volgende heeft uw kind nodig voor het sporten:

- een gymtas met een korte broek, een shirt en (passende) sportschoenen,

- sokken als uw kind open schoenen/slippers draagt,

- een elastiekje om losse haren in een staart te doen,

- sieraden uit en af.

Uw kind kan niet meedoen met de gymles zonder sportschoenen.

Wij zien graag op maandagochtend de tas met gymkleren op school verschijnen en we geven deze op dinsdagmiddag weer naar huis, zodat u alle tijd heeft om de kleding te wassen.

Verder verzoeken wij u, uw kind ‘makkelijke’ kleren te laten dragen op dagen dat er gegymd wordt. U snapt dat we niet iedereen kunnen helpen met knoopjes van overhemden, schoenveters, maillots, enzovoorts.

Zelfstandig werken 
De eerste weken werken we nog hard aan de zelfstandigheid van de kinderen. Tijdens het zelfstandig werken, hebben de kinderen een blokje op tafel.

- Groen           = je mag me om hulp vragen,
- Rood             =  je mag me niet storen,
- Vraagteken = ik heb een vraag voor de juf.

Klassendienst
Elk groepje heeft een paar keer per schooljaar een hele week klassendienst. Het groepje veegt de klas, mag de vissen eten geven, het white board schoonmaken en helpt mee om de klas netjes te maken. De kinderen zijn dan wat later op het schoolplein (uiterlijk 15:15 uur).

Klassenouders
Hanneke (moeder van Tijs) en Erina (moeder van Thijs) zijn dit schooljaar de klassenouders van groep 3A. Zij zullen u regelmatig vragen of u een keer wilt komen helpen op school bij bijvoorbeeld een techniek- of verkeersles. Indien dit weer toegestaan is, gaan we ook op bezoek bij de bibliotheek en een theatervoorstelling. Ook daar hebben we dan rij- of hulpouders nodig.