Groep 3a

 

 

Binnenkomst en eten en drinken 

Als de kinderen 's morgens op school komen, hangen ze hun jas en tas aan de kapstok. Het eten en drinken mag in de tas blijven, als ze geen tas bij zich hebben mag het in de groene bak op de gang gedaan worden. De kinderen geven de juf een hand, hun waterflesje zetten ze op tafel en dan pakken ze hun leesboek.Tot de herfstvakantie mogen ouders 's morgens mee naar binnen en de kinderen worden dan afgezet bij de klas. Ouders gaan dus niet meer mee de klas in. Na de herfstvakantie kunnen de ouders alleen nog mee naar binnen in de week na het schooljournaal. 's Middags gaan de kinderen zonder ouders naar binnen en beginnen we gelijk om 13:00 uur.

 

WC 

Het is onhandig om naar de wc te gaan tijdens het eerste half uur van de ochtend en middag en tijdens instructiemomenten. Het zou fijn zijn als u uw kind nog even laat plassen voordat u naar school komt. 

 

Verjaardag 

Als uw kind jarig is, mag hij/zij trakteren. Overleg even met de juf wat het beste moment daarvoor is. Samen zingen we verjaardagsliedjes voor uw zoon/dochter. Uw kind mag ook iets op de felicitatiekaart laten schrijven door de juffen van de kleuterbouw. 

 

Gymles 

Op dinsdag en donderdag hebben wij van 14:10 uur tot 15:00 uur gymles. Wij zijn dan wat later op het schoolplein in verband met het omkleden, maar we doen ons best om een beetje op te schieten.

Op maandag hebben wij ook gym. Groep 3A heeft om 13:00 uur gym en groep 3B om 14:15 tot 15:00 uur gym, dus zij zijn dan ook weer iets later op het schoolplein.
 Het volgende heeft uw kind nodig voor het sporten:

-een gymtas met een korte broek, een shirt en sportschoenen.

-sokken als uw kind open schoenen/slippers draagt.

-een elastiekje om losse haren in een staart te doen.

Uw kind kan niet meedoen met de gymles zonder sportschoenen.

 

Zelfstandig werken 

De kinderen werken tijdens het zelfstandig werken aan opdrachten van het keuzeformulier. Hiermee starten we na de herfstvakantie. Nu werken we nog hard aan de zelfstandigheid van de kinderen. Tijdens het zelfstandig werken, hebben de kinderen een blokje op tafel.

-Groen = je mag me om hulp vragen

-Rood =  je mag me niet storen
-Vraagteken = ik heb een vraag voor de juf

 

Klassendienst 

Elk groepje heeft een paar keer per schooljaar een hele week klassendienst. Het groepje veegt de klas en helpt mee om de klas netjes te maken. De kinderen zijn dan wat later op het schoolplein (uiterlijk 15:15 uur).

 

Klassenouders 

Mariska (moeder van Jazzlyna) en Bas (vader van Mirthe) zijn de klassenouders. Zij zullen u regelmatig vragen of u een keer wil komen helpen op school bij bijvoorbeeld een techniek- of verkeersles.